Proefdag

Wijn uit Zuid-Afrika is bij ons allen wel bekend, en aangezien er in de omgeving van kaapstad best een aantal wijnhuizen zijn, was vrijdag bestemd om er bij een aantal langs te gaan om wat wijn te proeven.

Het eerste wijnhuis was De Grendel, een landhuis met een grote vijver en een prachtig uitzicht op de Tafelberg. Het landgoed rondom deze Estate was zo groot dat het 5 minuten rijden was vanaf de controle-post bij de openbare weg tot aan het wijnhuis.
Om toch een beetje in de kerst-sfeer te blijven (want hoe gek is het dat je in een winkel plastic-sneeuwvlokken opgehangen ziet worden terwijl het buiten 20 graden is) gingen we voor de winter-tasting die nu buiten de kaart om ging aangezien ze al waren omgeschakeld in de rose en witte wijn zomer-tasting.
In het zonnetje hebben we genoten van 4 verschillende rode wijnen, waarbij ik de eerste, een “De Grendel Op Die Berg” Pinot Noir uit 2014 het lekkerste vond. Helaas heb ik ondanks de moeite van mijn vader het echte proeven nooit echt onder de knie gekregen, ik kom niet verder dan lekker/niet-lekker.

DSC_3827
DSC_3828
20171013_110608.jpg
DSC_3832

Bij het tweede wijnhuis, Durbanville Hills, hadden ze wijn-spijs tastings, Anna ging voor de kaas-wijn combinatie en Ross en ik gingen voor die met biltong. Waarbij ze met biltong eigenlijk 5 verschillende stukken vlees bedoelden, runder-biltong-worstjes, koedoe-biltong, droëwors, cabanossi en chili-bacon.
Voor mij het meest bijzondere bij dit wijnhuis was de zoete witte dessertwijn, want ondanks dat ik dat normaal echt niet lekker vind was deze ‘Noble Late Harvest’ heerlijk.

De laatste halte van de dag was bij Havoc Brew, een bierbrouwer met een pizza-oven. Ook hier hadden ze een proeverij optie, waardoor we 4 van de 5 beschikbare bieren konden proeven zonder echt volledig lazarus te worden. Gelukkig had Ross een volledig glas van het 5e biertje zodat we ook die konden proeven. Bij het bier hebben we nog een paar heerlijke pizza’s besteld en vervolgens zijn we door onze “bob” Claire weer veilig naar huis gereden.

Zo’n dag kun je natuurlijk maar op 1 manier afsluiten, met een heerlijke braai en het wat uitgebreider proeven van de wijnen. De lekkerste wijn van de dag wat ons betreft hadden we meegenomen uit de supermarkt; een Beyerskloof pinotage uit 2016. Voor het slapen gaan nog een potje kakkerlakkensalade gespeeld wat extra ingewikkeld werd doordat we de Nederlandse en Engelse namen voor de ingrediënten door elkaar heen gebruikten.

DSC_3861
DSC_3877
Beyerskloof pinotage
DSC_3868

 

2 gedachtes over “Proefdag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *