Downtown Kaapstad

De eerste echte dag van de vakantie en we zitten om 7:00 bij Origin, een koffie-bar waar ze ook ontbijt serveren. Bij Origin kies je niet alleen van welke bonen je je koffie wilt, maar ook via welk apparaat dit gezet wordt, Anna koos voor een Hario V60 Pour-Over en ik ging voor de Siphon. Zonder mobiel internet konden we niet echt een goed onderbouwde keuze maken uit de slow-brew opties, waardoor achteraf bleek dat Anna “gewoon” filterkoffie kreeg, en ik wat mij bekend is als Cona-koffie. Voeg daar een lekker ontbijt aan toe, en je bent al snel vergeten dat je ontzettend vroeg bent opgestaan 😛

In The Company’s Garden (vroeger de kweek-tuin van de VOC) kwamen we ons eerste wildlife tegen, eekhoorns, deze krijgen echter zoveel te eten van mensen dat als je 30 seconden stilstaat er minstens 2 vanaf je voeten naar je zitten te kijken. Anna ging de uitdaging aan en probeerde er een een stukje op haar been te laten klimmen (je hebt die hondsdolheid inentingen natuurlijk niet voor niets gehaald) dit ging redelijk makkelijk aangezien Anna wat nootjes in haar broekzak had zitten. Dit had de eekhoorn snel begrepen en even later was hij terug op het been voor nog een nootje.

In het South African Museum hebben we wat geleerd over de verschillende technieken voor het maken van rotstekeningen door middel van hakken en kerven, verder was er helaas weinig te vinden over de geschiedenis. Wel is er een uitgebreide collectie van opgezette dieren, zo konden we alvast een beetje oefenen op het herkennen van de Springbok, Impala en Koedoe.

Vanwege te harde wind konden we helaas de Tafelberg niet op, maar de combinatie van de wind met de juiste temperaturen zorgt ervoor dat er bovenop de berg wolken ontstaan, welke over de rand naar beneden vallen, en zo de berg een tafelkleed geeft.

Na een hele dag wandelen hebben we ons gewend tot het openbaar vervoer, dit was midden in de spits en zo zaten we in een propvolle bus op weg naar V&A Waterfront. Het gebied is vernoemd naar prins Alfred en Koningin Victoria en is naast de actieve haven volledig gericht op toeristen. Een groot winkelcentrum met alle mogelijke westerse winkels en uiteraard een foodcourt. Het winkelcentrum zijn we even snel in gegaan om vooraf bestelde SIMkaarten op te halen, op weg naar buiten nog wat biltong gekocht en daarna met de bus terug naar ons tweede thuis bij onze vrienden Ross en Claire. Uit de bus gestapt liepen we nog even langs het strand waar we een prachtig uitzicht hadden op de tafelberg en de oceaan met de ondergaande zon.

5 gedachtes over “Downtown Kaapstad

  1. Tips van oom Sibert: overweeg zolang je nog in Cape Town bent een Uber Account, spotgoedkoop, snel, relaxed, leuke contacten met de chauffeurs. Huiswerk voor de komende dagen: bestudeer het achterste van de Impala en bedenk waarom roofdieren gek op deze beesten zijn….xx

    1. We hebben een Uber account aangemaakt, maar we vonden het wel leuk om het openbaar vervoer te gebruiken. Ik heb net even naar het achterwerk van een Impala gekeken, maar ik kan het nog niet echt plaatsen, gelukkig hebben we nog even de tijd om erachter te komen.. 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *