De heenreis

Onze reis naar Kaapstad ging met Turkish Airlines en we vlogen zodoende via Istanbul. Na 2 vluchten van in totaal ruim 14 uur kwamen we rond het middaguur aan in Kaapstad. Bij het verlaten van het vliegtuig moesten we vrij lang wachten in de “slurf” naar de hal toe, toen we eindelijk verder mochten werd ons duidelijk waarom het zo lang duurde. Aan de ene kant van de hal moest je je handbagage neerzetten, en vervolgens aan de andere kant van de hal gaan staan. Nu ging een douane-hond (met begeleider met een rood balletje) langs alle tassen. Een bijzondere belevenis, zeker toen de hond er wel klaar mee was maar de begeleider nog niet. Hier had ik een leuk filmpje van gemaakt, maar bij de paspoort-controle was de dame van immigratie al behoorlijk pissig omdat ze had gezien dat we een foto hadden gemaakt. Verontwaardigd vroeg zij hoe wij het zouden vinden als ze naar ons land zou komen om daar foto’s van de immigratie te maken… Het leek me niet verstandig om te zeggen dat ze dat vooral moest doen en dat het mij niet zoveel uitmaakte, dus heb ik het foto en film-materiaal weer snel van mijn telefoon verwijderd. Verderop in het uitcheck-proces werden ook nog onze rookworsten afgepakt, zover onze eerste ervaring met de Zuid Afrikaanse overheid. Gelukkig was alles snel weer goed toen we onze vriendin Claire haast voorbij liepen :-p. De auto rit naar ons tijdelijk huis, Air BnB van Claire en Ross, was alvast een introductie in de wondere wereld van Kaapstad!
De rest van de dag hebben we gezellig in de achtertuin besteed met eerst koffie, een frisse duik in het zwembad, een biertje en vervolgens de braai aan voor de hamburgers, hoewel dat eigenlijk not-done is, dat doen alleen Amerikanen… Wel op tijd naar bed, want de volgende dag rijden we met Ross mee de stad in als hij naar zijn werk gaat, om 6:30.

4 gedachtes over “De heenreis

    1. Ja, altijd fijn zo’n warm welkom op het vliegveld. Gelukkig zijn we verder alleen nog maar vriendelijke en behulpzame mensen tegengekomen.

  1. Ben een beetje laat begonnen met lezen, zo kan ik alles even achter elkaar lezen. Wat een bijzondere binnenkomer was dat. Bij ons is dat niet gebeurd. Misschien omdat jullie via Turkije zijn gereisd…?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *