Schiereiland Expeditie

Zondag is een perfecte dag voor een autoritje, dus gingen we met onze priv├ę gids Ross ­čśŤ┬á de Cape Town Peninsula ontdekken. Dat is een semi-schiereiland waarvan lang werd gedacht dat het puntje ervan het meest zuidelijkste punt van Afrika was, dit is echter bij Agulhas menig kilometers verder naar het oosten.
We begonnen bij Kalk Bay, daar zit volgens Ross en Claire een van de beste fish & chips restaurants uit de omgeving. Aangezien het nog een actieve haven is komen er hier heel wat zeeleeuwen voor die hopen op een restje vis. Er lagen op de kade 2 grote dikkerds te wachten, en we moesten ons inhouden om ze niet even te knuffelen, want ze zien er zo lief uit, maar dat is niet verstandig (ondanks de Rabies vaccinatie).

 

Na de Fish & Chips (wat uiteindelijk vis, inktvis en garnalen met friet was) gingen we door naar Boulders Beach in Simons Town, ons eerste SAN (South African National) Park. Dit strand is bekend vanwege de pinguïns die hier wonen en leven. Het was er behoorlijk druk, gelukkig niet alleen met mensen maar ook zeker met pinguïns. Deze rare vogels zaten echt overal, op het strand, in bosjes en holletjes. Via een vlonderpad kon je ze van dichtbij goed bekijken.

Een korte autorit later komen we aan in Scarborogh en kijken we opeens uit over een oceaan in plaats van over een baai. En wat waren daar een geweldige golven, de foto’s en/of films die je daarvan maakt zijn toch nooit zo indrukwekkend als dat je het zelf meemaakt. Na een fijne wandeling en wat schelpen geraapt te hebben reden we door naar Misty Cliffs.

De naam van deze plaats zei genoeg daar de kliffen omhuld waren door mist die de oceaan tegen de berg omhoog sloeg. Voorbij de Misty Cliffs reden we over Chapmans Peak, een spectaculaire weg over een berg die uitkwam op een net zo’n spectaculair uitzicht over Hout Bay. De Baai wordt ook wel False Bay genoemd, naar ‘false baai’. Terugkerende schepen zagen hier de bergen aan voor de Tafelberg en signal hill en kwamen dus bedrogen uit.

3 gedachtes over “Schiereiland Expeditie

  1. Hi DNA,

    Wat leuk om op deze manier jullie reis mee te beleven. Mooie foto’s en beschrijvingen. Ik ben benieuwd hoe jullie avonturen verder zullen verlopen. Hou ons op de hoogte!

  2. Ziet er allemaal bekend uit! Zo leuk dat jullie nu daar zijn. De weg Chapmans Peak is zeker schitterend met na elke bocht weer een spectaculair uitzicht. Echt genieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *